Wednesday, March 21, 2012

Surf Anonymous Free (Menyembunyikan IP)

Alamat IP (Internet Protocol address) adalah suatu nombor unik yang digunakan oleh peranti sebagai pengenalan dan untuk berkomunikasi antara satu sama lain di dalam satu rangkaian komputer yang menggunakan piawaian Protokol Internet (IP). Kesemua peranti berkaitan — seperti penghala, komputer, pelayan-masa, pencetak, mesin faks internet, dan sesetengah telefon — boleh mempunyai alamat IP sejagat unik.Alamat IP dicipta dan diuruskan oleh IANA. IANA biasanya akan menguntukkan blok-blok kepada pejabat pendaftaran Internet wilayah, yang akan mengagihkan blok-blok yang lebih kecil kepada ISP dan syarikat-syarikat.

Oleh kerana alamat IP tidak mudah diingati, Sistem Nama Domain menyediakan keupayaan untuk mengaliaskan nama domain (cth. www.wikipedia.org) kepada alamat IP (207.142.131.248).IP adalah satu protokol lapisan rangkaian di dalam set protokol Internet dan adalah protokol lapisan atasan yang menyediakan alamat sejagat yang unik (cth. alamat MAC untukethernet) tetapi kedua alamat ini tidak semestinya dapat berkomunikasi antara satu sama lain. IP menambah satu servis di atas protokol lapisan pautan data — melalui penggunaan alamat IP — yang menyediakan keupayaan untuk pengenalan secara unik dan berkomunikasi dengan peranti lain di dalam rangkaian.

Dengan kata lain, alamat IP adalah seperti alamat penuh untuk mel pos sementara alamat MAC sekadar nombor rumah. Contohnya terdapat banyak alamat dengan nombor rumah 123 tetapi hanya ada satu alamat untuk 123, Jalan Utama, Cyberjaya, Malaysia. Hanya sekadar pos kepada "123" tidak akan sampai ke mana tetapi "123, Jalan Utama, Cyberjaya, Malaysia" adalah alamat sejagat yang unik. Contoh kedua adalah seperti nombor telefon, alamat MAC cuma sekadar nombor telefon biasa (contoh 12345678), manakala alamat IP ialah nombor telefon yang lengkap dengan kod negara dan kod kawasan (contoh +603 12345678). Namun satu perbezaan ketara dengan dua contoh di atas ialah alamat IP seseorang itu bukan maklumat awam.

Sifat unik alamat IP membolehkan dalam banyak situasi untuk menjejak komputer mana — dan berkemungkinan, pengguna mana — yang menghantar mesej atau berkecimpung dalam suatu aktiviti di Internet. Maklumat ini digunakan oleh pihak berkuasa untuk mengenali penjenayah yang disyaki; walau bagaimanapun perkongsian alamat IP atau penggunaan alamat IP dinamik (seperti di Malaysia), menyukarkan proses ini.

Alamat IP boleh kelihatan dikongsi oleh beberapa peranti kerana mereka sama ada berkongsi persekitaran pelayan web hos atau pelayan proksi (contohnya ISP atau perkhidmatanketanpanamaan) yang bertindak sebagai perantara bagi pihak pelanggannya. Dalam kes ini alamat IP sebenar pengguna tidak dapat dikesan oleh pelayan. Analogi kepada sistem telefon ialah kegunaan nombor dail keluar (proksi) dan nombor sambungan (kongsi).

ditawarkan sebagai alat internet bebas yang menawarkan kerahsiaan untuk melayari Internet dengan menyembunyikan alamat IP anda, dengan cara itu menjaga anda dari banyak kelemahan yang dikaitkanmelaluinya. Ia menghubungkan ke pelayan tempatan kami dan mendapatkan IPkedudukan yang baru, mantap, cepat dan kerja yang dipanggil proksi. Kemudiania mencerminkan kesan ke atas semua pelayar web untuk FireFox contoh,Internet Explorer (IE), Chrome atau Opera. Lokasi yang tulen dan alamat IP andamenjadi sukar untuk mendapatkan. Jadi, anda boleh menikmati melayari denganidentiti sepenuhnya tersembunyi.
Kawasan kerja perisian ini adalah penerang yang sangat asas dan diri sendiri.Alamat IP tulen anda datang ke paparan di sudut kecil, dan dari sini, terdapat dua pilihan: "Hide IP" dan "Select Location Palsu '. Menguji dengan program ini, andapergi ke laman web yang menunjukkan alamat IP komputer anda. Membuat jelasdalam fikiran anda cukup, laman web mengesan dan menunjukkan alamat IPyang telah ditetapkan sebenar kami. Anda kemudian kembali ke program tersebut untuk memilih "Sembunyi IP" pilihan yang akan mengubah IP semasaanda dengan yang baru dan palsu. Kini menyemak kembali laman web yangmenunjukkan alamat IP anda, ia akan menunjukkan IP baru anda bertukar alamat dan lokasi. Masa alamat IP anda mungkin menunjukkan bahawa ia tidak terdapat di versi percuma, dan kemudian anda boleh mencuba satu lagi alamat IP. Iasangat membantu dan mudah untuk digunakan, dan anda tidak akan memerlukansebarang bantuan untuk menggunakannya 

Untuk DOWNLOAD :

No comments: