Tuesday, June 19, 2012

Safety Folder Version 1.0



Assalamualaikum @ hi ?
korang semua apa khabar ?
nie ada sebuah application (aplikasi) yang telah direka, dan dibuat oleh 2nd Admin My Hackers Are Here a.k.a MyHac iaitu Bro juaratempur..
Mr.Hac cuma tolong ubah coding sikit-sikit untuk nampak lebih kemas dan Mr.Hac telah compilekan ia menjadi aplikasi exe.

Ok..aplikasi ni memang ringkas..mudah untuk digunakan..ianya berfungsi sebagai sebuah folder, yang selamat dari ancaman virus yang merebak melalui pendrive..

1. Muat turun aplikasi Safety Folder di sini :
Safety Folder Version 1.0 by MyHackersAreHere @ MyHac

2. Ekstrak fail rar tersebut dan korang akan jumpa satu fail exe yang bernama 'Safety Folder'.

3. Klik dua kali pada fail Safety Folder.exe, dan sebuah folder bernama MYHAC akan muncul.

4. Masukkan semua fail penting korang ke dalam folder MYHAC.

5. Sekali lagi klik dua kali pada fail Safety Folder.exe

6. Korang akan diminta untuk memasukkan huruf 'Y' atau 'y'..Jadi sila masukkan huruf Y atau y..

7. Folder MYHAC tadi akan di-hidden-kan. apabila ia telah hidden, secara automatik folder MYHAC tadi telah selamat dari ancaman virus yang cara perebakannya adalah melalui pendrive..jadi korang tak perlu risau lagi tentang fail-fail penting yang korang bimbang akan dijangkiti oleh virus..bagaimana cara ia berfungsi? itu jangan tanya..istimewa punya kitorang (Mr.Hac & juaratempur) cipta..hehehe..

8. Untuk menampilkan kembali folder MYHAC, klik dua kali pada Safety Folder.exe, dan korang akan diminta untuk memasukkan kata laluan iaitu : mrhac

9. Folder MYHAC tadi akan muncul kembali..



Full kredit to : http://www.omghackers.com


Sunday, June 17, 2012

Windows 7 Logon Background Changer


Windows 7 Logon Background Changer  


Assalamualaikum & salam sejahtera kawan2?
nak perkenalkan windows 7 logon background changer benda nie dah lama
tapi malam ni baru nak post hehe btw sharing is caring kan ? <3

Saturday, June 9, 2012

Cara Tukar Icon dan Nama Network




 Assalamualaikum wbt @ salam sejahtera ... <3
korang sehat x ? camne dengan cuti 2 minggu nie ??
huhu >_< aq dok umah tdow,mkn fb jer ...
sory lame x update sebab lapy aq hampeh sebab gara-gara
nak test OS terbaru (windows 8 realease preview)
desktop dye memang mantop !
tapi os tu lom stabil lg ...

Monday, June 4, 2012

Download video dari Facebook


Assalamualaikum @ salam sejahtera kawan2
apa khabar? sorry la lama tak update blog nie ...
kawasan aq nie line broadband celcom jemm (ase nak bom jer pencawang tuh !)
last2 pergi beli sim broadband Digi kebetulan blakang umah jer pencawang tu...
happy giler balik pastu terus cucuk kat modem HAMPEH !! line EDGE jer (line yg slow la)
aq pakai celcom dapat gak HSPA @ 3G ... chek coverage spatotnye line 3G huhu
tp sim nie support GPRS dan EDGE jer ... malang betol nasib... 
that all BACK TO topic ~~