Thursday, December 29, 2011

~ OMBAK RINDU ~


                                       SINOPSIS  OMBAK RINDU 2011




 Izzah(Maya Karin), ustazah disebuah kampung diperdaya dan dijual pakciknya ke pusat pelacuran dengan alasan mencari wang untuk pembedahan makciknya. Hariz(Aaron Aziz), pelanggan lelaki ‘playboy’ pertamanya telah dirayu untuk menikahinya demi menyelamatkannya dari sarang maksiat. 
    Hariz menikahi Izzah dan membawanya pulang, sesuatu perkara murni yang lama tak dilakukannya. Tanpa sedar, Hariz jatuh cinta pada izzah dan ingin putuskan pertunangan yang diatur keluarganya bersama teman sekolahnya, Mila(Lisa Surihani). Tekanan keluarga menjadikan episode cinta tiga segi ini bertambah menarik dan menekan emosi.

                           Layan yukk......!




~CARA MENGGUNAKAN HJ SPLIT~

~CARA MENGGUNAKAN HJ SPLIT~


Apa itu HJSplit ? Dari pelbagai tulisan di internet menyebutkan bahawa pengertian HJSplit adalah merupakan sebuah program untuk memecah fail yang bersaiz besar menjadi bahagian-bahagian yang kecil dalam waktu yang jauh lebih cepat berbanding melakukannya dengan Split Rar. Dimana HJSplit ini juga boleh digunakan untuk mengembalikannya seperti semula.

Cara melakukan Split (memisahkan file besar menjadi file-file kecil).

1. Buka Aplikasi HJSplit yang sudah di install di PC atau Laptop anda.

2. Klik pada menu "Split"

3. Klik "Input File" untuk mencari fail yang hendak dipecah.

4. Bila hendak menentukan tempat folder pecahan jumlah gambar, maka sila klik"Output File", dan tentukan sendiri di folder mana file yang akan dipecah ditempatkan.

5. Pada bahagian "Split file Size" tentukan saiz fail yang akan dipecah-pecah,contohnya 100 Kbytes.

6. Klik "Start" untuk memulakan proses Split

7. Setelah proses Split selesai, maka sila tutup aplikasi HJSplit dan lihatlah file-file yang sudah berjaya dipecah melalui folder yang sudah ditentukan pada bahagian nombor 4 di atas.



Cara melakukan Join (menggabungkan fail yang dipecah-pecah menjadi sebuah file sempurna)

Cara nak join file

Dah siap dah ...heheh



1. Buka Aplikasi HJSplit yang sudah di install di PC atau Laptop Anda.

2. Klik "Join"

3. Klik "Input File" untuk mencari fail yang hendak ingin di gabungkan (Join)

4. Klik "Output" untuk menentukan folder simpanan fail yang akan digabungkannanti.

5. Klik butang "Start" untuk memulakan proses Join

6. Setelah proses join selesai, maka sila tutup aplikasi HJSplit dan lihatlah hasil fail yang sudah digabungkan di dalam folder yang sudah ditentukan pada bahagian nombor 4 di atas.

~ CARA NAK MENGETAHUI BERAT BADAN DAN KETINGGIAN YANG IDEAL ~

~ CARA NAK MENGETAHUI BERAT BADAN DAN KETINGGIAN YANG IDEAL ~


~ CARA NAK MENGETAHUI BERAT BADAN DAN KETINGGIAN YANG IDEAL ~


Salam Sejahtera korang ...?
nie haa ramai yang confused tentang berat dan tinggi masing-masing
so gambar tu dah tunjukkan?
Enjoy k ...
P/S: bestkan tinggi 170cm ke atas leh jadi model hehehe

~ CARA BUAT SMILES KAT FACEBOOK ~







~ CARA BUAT SMILES KAT FACEBOOK ~



Salam Sejahtera kawan-kawan ...?
Korang sihat tak ...?
yang sakit tu lekas-lekas la makan ubat nanti makin parah lak ...
yang sihat tu jom tengok tutorial nie ...
Hehe ramai yang dah tahu senbenarnya tapi ada yang bajet-bajet tahu jugakkan?
haha Iman pon tak tahu gak lepas tanya member-member kt fesbuk 2
Iman terus bukukan Graphic Smiles nie untuk mudahkan Iman chat dengan member-
kat fesbuk 2..
tengok gambar di atas k ...
Enjoy!

Wednesday, December 28, 2011

~CARA NAK BUAT ANIMASI ~

video



Assalamualaikum ..?
seperti yang Iman janjikan ...hehe
tengok video la ye ...
penat la snap gambar then upload ...
kalau video korang boleh download terus kn?

enjoy!

Saturday, December 24, 2011

Hasil Tangan Iman

Header untuk paparan sebenarnya.

Assalamualaikum  ?
hehe jawab jangan tak jawab dosa taw . .
hehe
cantik tak animasi di atas?
hehe jangan terkejut taw sebab
Iman hanya pakai Software PhotoScape aje
hehe nak tahu buat macam mana?
nanti Iman ajar okey ! 

Friday, December 23, 2011

~SeSI Perkenalan~



Assalamualaikum wbt ...? hehe ....
blog ini di cipta pada 23 Dis 2011 ...
Tujuan blog nie di cipta untuk kongsi apa yang Iman
belajar atau pon pertolongan pak Google yang sangat
penyayang dan baik hati ... hehe


Full kredit kak lyssa untuk Kartun yang cute dan tutorial
yang di ajar ...
Semoga kak lyssa sihat sejahtera di samping keluarga yang 
bahagia ...