Saturday, April 7, 2012

SOFTWARE TUKAR SUBTITLE JADI MULTI-LANGUAGEAssalamualaikum wbt dan salam sejahtera kpd pembaca Iman yang bukan Islam..
lame tak update blog nie huhuh bukan taknak tapi bz dengan aktiviti kat skola (biase la kan budak skola lg :P )
nie haa ade software baru nak kongsi pada sep2 mung(ayat kelantan hahah).
korang ade movie yang ada sari kata x?( i meant yang name.srt lebih kursng macam 2?)
kadang2 tak best gak nak feeling dalam bahse inggeris maklum la orang melayu tak baik bangga bahasa penjajah :P hahah...
software nie syaratnya korang kena ade internet la kalau nak tukar language 2 faham?Sesiapa yang menonton banyak filem pada komputer mendapati sari kata sync atau benar-benar salah sekurang-kurangnya sekali. Untuk membetulkan isu-isu ini perisian yang khusus adalah suatu kemestian dan Subtitle Edit mungkin pilihan yang tepat.

Aplikasi ini khusus untuk membantu anda mengedit dan mencipta sari kata atau hanya menyelaras yang sedia ada dengan filem anda tanpa membuang masa terlalu banyak.

Sekali setup selesai, anda boleh mengetahui dengan antara muka yang bersih Subtitle Edit yang ditawarkan. Walaupun ia mungkin kelihatan agak luar biasa pada pandangan pertama, semuanya baik dan kanan mudah diakses dari tetingkap utama.

Manakala sarikata yang anda bekerja pada dipaparkan di tengah-tengah, fungsi  aplikasi ini  boleh didapati sama ada dengan menggunakan butang yang terletak di bahagian atas atau melalui menu klasik yang merangkumi kesemuanya itu.

Bagi mereka yang ingin menambah sentuhan peribadi dengan permohonan itu,ada menu tetapan yang boleh dikonfigurasi oleh kedua-dua baru dan pengguna berpengalaman sama.

Satu lagi plus besar untuk Subtitle Edit sokongan yang luas ia menawarkan lebih daripada 80 jenis sarikata. Anda juga boleh menukar fail kepada format yang dikehendaki dengan klik hanya beberapa.

Selain penyegerakan asas dan fungsi penyuntingan, program ini juga dilengkapi dengan ciri auto-translate yang berdasarkan Google Translate, jadi ia menyokong banyak bahasa. Kami telah cuba beberapa daripada mereka dan segala-galanya semacam mudah dan cukup cepat, yang merupakan satu lagi bukti bahawa Subtitle Edit yang tepat pada wang.

Bottom line adalah bahawa dengan Subtitle Edit anda mendapat ciri gred profesional, yang ditambah pula dengan kemudahan yang hebat penggunaan, membuat perisian ini salah satu yang terbaik dalam kategori.

DOWNLOAD

No comments: